Kategóriák
2021.06.23.

Kiderült a STALKER 2 hivatalos gépigénye

A játék megjelenéséig még közel egy év hátra van, így a most közzétett leírás még bőven változhat.
 

A GSC Gameworld stúdiója nagyjából olyan régen dolgozik már a STALKER 2-n, mint tette azt annak idején az első rész esetében is. De míg akkor a csillagokat is leígérték menet közben az égről, addig a most futó maratoni fejlesztés során inkább mély hallgatásba burkolództak. Az idei E3-on viszont egy vadonatúj előzetesben derült ki, hogy mikor fog megjelenni a játék. Majd nem sokkal később már a hivatalos gépigényre is fény derült.

 

A STALKER 2 megjelenéséig még közel egy évet várni kell, így a most közzétett leírást is úgy kell kezelni, mint ami még többször is változhat a premierig hátra lévő idő során. A mostani leírás alapján a játék futtatásához minimum egy Intel Core i5-7600K processzorra lesz szükségünk, amelye mellé legalább 8 GB memória kell. Videokártyából az Nvidia oldalán egy GeForce GTX 1060, míg az AMD részéről egy Radeon RX 580 szükséges.

Ha valaki a legszebb élményre vágyik, annak már izmosabb vasra lesz szüksége. Processzorból egy Intel Core i7-9700K kelleni fog, mellé pedig legalább 16 GB memóriát kell pakolni. Videokártyából is izmosabb kell. Egy Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER már megteszi, de az AMD Radeon RX 5700XT is jó választás.

 

A játéknak legalább 150 GB szabad tárhelyet biztosítani kell, de ez ma már szinte nem is kirívó. Ha viszont nem szeretnénk ilyesmivel bajlódni, akkor választhatjuk a STALKER 2 Xbox Series X változatát is, mivel PC mellett erre a konzolra is meg fog jelenni 2022. április 28-án.