2023.06.14.

Kiderült a Starfield gépigénye

Gyengébb gépen is vígan elfut majd a Bethesda történetének legnagyobb szerepjátéka.
 

A Bethesda évek óta dolgozik a Starfielden, amely évtizedek óta az első új IP lesz a kiadóként és stúdióként is működő csapattól. Ráadásul a sci-fi szerepjáték a stúdió történetének legnagyobb és legösszetettebb világát kínálja majd. Logikus lenne azt gondolni, hogy egy ilyen hatalmas játékhoz, amely lepipálja a The Elder Scrolls és a Fallout szériákat is, nagy gépigény párosul. De úgy tűnik, nem így lesz.

 

A legújabb hírek szerint ugyanis kifejezetten barátságos lesz a gépigény. A minimum elvárás processzorból egy hatodik generációs Intel Core i7 vagy egy AMD Ryzen 5 2600X. Mellé 16 GB memória és 120 GB tárhely kell, utóbbi leginkább SSD-n. Videokártyából pedig beéri a játék egy Nvidia GeForce GTX 1070Ti-vel vagy egy Radeon RX 5700-zal.
 


Ha viszont mindent a maximumra húznánk, ahhoz egy tízedik generációs Intel Core i5 vagy egy AMD Ryzen 5 3600X processzor kell majd. Memóriából és tárhelyből ekkor is elég lesz a 16 GB és a 120 GB. Videokártyából viszont már egy Nvidia GeForce RTX 2080 vagy egy Radeon RX 6800XT lesz az elvárás.

 

A Starfield a 2300-as években játszódik és egész galaxisokat fedezhetünk fel benne, hogy izgalmas kalandokban legyen részünk, amelyek során értékes kincseket kaparinthatunk meg. A játék PC-re és Xbox Series X-re készül, megjelenésére jelen állás szerint szeptember 6-án kerül sor.