2022.07.29.

Kiderült, mikor jelenik meg a Regiments

A Microprose kiadó hidegháborús stratégiája már csak néhány hétre van tőlünk.i
 

A Microprose kiadó a ?80-as és ?90-es évek egyik meghatározó szereplője volt, de az ezredforduló után bezárta kapuit. Bár a név jogai az elmúlt húsz évben többször is gazdát cseréltek, egészen 2019-ig senki sem kezdett vele érdemben semmit. Ekkor viszont lényegében feltámasztották az egykori kiadót, amely mára számos projektet felügyel. Az egyik a Bird?s Eye Games stúdiójában készülő és hamarosan megjelenő Regiments.

 

Egy valósidejű stratégiai játékról van szó, amely a ?80-as évek legvégére repíti vissza a játékosokat. A hidegháború feszültsége soha nem látott mértéket ölt, ami végül oda vezet, hogy Németország területén kitör a háború. Az egyik oldalon a Varsói Szerződés országai, a másikon a NATO áll.
 


A játékban hatalmas terep áll majd a játékosok rendelkezésére, ahol rengeteg egység felett kapják meg az irányítást. A korszak legmodernebb hadi gépezetei, páncélosok, tankok, tüzérség és légierő is a rendelkezésükre áll, de persze a gyalogságnak is oszthatnak feladatokat. Mindezt úgy tervezték meg a készítők, hogy a játékosok ne vesszenek el a temérdek egység menedzselése közben.

 

A Regiments egy vadonatúj előzetesben kapott végre pontos megjelenési dátumot. A műfajából fakadóan kizárólag PC-re készülő stratégiai játék a tervek szerint augusztus 16-án fog megjelenni.