2022.03.21.

Kiderült, mikor jön a Sniper Elite 5

A második világháborús mesterlövész játék új előzetest is kapott.
 

Aki szereti lélegzetét visszatartva több száz méterről lelőni a legyet egy kutya hátáról, az valószínűleg szereti a mesterlövész játékokat. E műfaj egyik jeles képviselője a Rebellion stúdiójában készülő Sniper Elite széria is, amely hamarosan ötödik epizódjához érkezik.

 

A Sniper Elite 5 egy külső nézetű akció-szerepjáték lesz, amelyben Karl Fairburne-t fogjuk alakítani. Ő a korábbi részekben már megjárta Berlint, Afrikát és Olaszországot is, most viszont Franciaországba vezeti a küldetése. Itt a helyi ellenállással közösen próbálja meg szabotálni a németek Kraken hadműveletét.
 


A játékmenet gerincét most is a lopakodás, az ellenséges egységek feltérképezése, a célpont felkutatása és a gondos tervezés után annak likvidálása adja. A fejlesztők ígérete szerint a sorozat történetének legnagyobb pályái állnak majd rendelkezésünkre, amelyeket valós helyszínekről modelleztek le rendkívül hitelesen. Ugyanígy a lehetőségeink tárháza is sokkal szélesebb lesz mint korábban bármikor, így egy-egy küldetést számos úton-módon teljesíthetünk majd.

 

A Sniper Elite 5 PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra készül. Megjelenésére május 26-án kerülhet sor, amit egy vadonatúj előzetesben lepleztek le a készítők.