2023.02.06.

Kiderült, mikor jön az Amnesia: The Bunker

Egy első világháborús bunkerben rekedünk, de nem leszünk egyedül.
 

A Frictional Games sok-sok évvel ezelőtt indította útjára az Amnesia szériát, amely jelenleg trilógiaként borzolja a horrorrajongók idegeit. A játék új szintre emelte a pszichológiai horrort, végig fenntartva a feszültséget. Az első rész még egy ódon kastélyban, a második egy vágóhídon, a harmadik pedig afrikai településen játszódott. A negyedik rész viszont az első világháborúba repít.

 

Az Amnesia: The Bunker főhőse egy francia katona, Henri Clement lesz. Egy támadás után tér magához egy sötét bunkerben és hamar rájön, hogy bajtársai hátra hagyták őt. Megpróbál kijutni a sötét alagútrendszerből, de kiderül, hogy nincs egyedül. Egy ősi lény les rá a sötétben.
 


A játék az első előzetes alapján ismét kőkemény rettegést ígér. Újdonságként megjelenik a fegyverhasználat, amely a korábbi részekre sosem volt jellemző. A játékmenet gerincét most sem ez fogja adni, sokkal inkább a bujkálás menekülés és a fejtörők.

 

Az Amnesia: The Bunker a tervek szerint PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re fog megjelenni. Azt nem tudni, hogy mi a helyzet a PlayStation 5-tel. A premierre mindenesetre május 16-án kerülhet sor.