2022.01.28.

Komoly, de drága konkurenst kaphat a Steam Deck

A ONEXPLAYER Mini ugyan jóval drágább lesz a Valve kézikonzoljánál, de erősebb is lehet annál.
 

A PlayStation Portable és a PlayStation Vita korában nem sok konkurenssel kellett számolnia a Sonynak a hordozható konzolok piacán. Ez a korszak elmúlt és évek óta a Nintendo Switch uralja ezt a szegmenst, ám egy hónap múlva megkezdődnek a Steam Deck kiszállításai, ami új korszakot nyithat. De lehet, hogy a Valve újdonságának igen komoly konkurenciával is szembe kell néznie.

 

Több gyártó is kínál vagy tervez hordozható játékkonzolokat, de ezek közül az egyik legérdekesebb a ONEXPLAYER Mini. A mini jelző arra utal, hogy a gyártó egy ideje már kínál nagyobb képernyővel rendelkező hordozható készülékeket, de most faragnak a méreten, hogy kelendőbb legyen az újdonság.
 


A konzol egy Intel Core i7-1195G7 CPU-ra épül, amely mellé 16 GB LPDDR4 memória párosul 4266MHz-es sebességgel. A grafikus számításokat egy integrált Intel Iris Xe 96EU GPU végzi. Ez hajtja meg a 7 hüvelykes IPS panelt, amelynek felbontása 1920*1200 pixel, vagyis magasabb a konkurencia felbontásánál. Ráadásul külső GPU is ráköthető. A belső tárhely modelltől függően 512 GB-os, 1TB-os vagy 2 TB-os SSD lehet.

 

A tápellátást egy 10 455 mAh-s akkumulátor biztosítja, amelyet 100W-os gyorstöltéssel egy óra alatt lehet maximumra tölteni. Nem hiányoznak a Wifi 6, Bluetooth 5 támogatások sem, ahogy az érintőképernyő sem. A konzol egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de azt lehet tudni, hogy jóval drágább lesz a Steam Decknél. Az alapmodell is 1259 dollárba kerül, az erősebbek pedig 1399 és 1599 dollárba.