2023.10.25.

Komoly gondok vannak a most megjelent Cities: Skylines II-vel

A városépítő stratégia első része nyolc éve jelent meg és még mindig hatalmas a népszerűsége.
 

A Colossal Order 2015-ben megmutatta, hogy nagyon ért a városépítő játékokhoz. Ekkor jelent meg a Cities: Skylines, amely máig a műfaj koronázatlan királyának számít. A stúdió idén tavasszal jelentette be, hogy készül a folytatás, a Cities: Skylines II mára meg is jelent. A gond csak az, hogy nagyon rossz állapotban van.

 

A fejlesztők már a premier előtti héten előre jelezték, hogy komoly technikai gondokkal küzdenek, de ez nem gátolhatja meg a megjelenést. A játék elsősorban optimalizáció terén marad el a várakozásoktól, sokaknál jelentkezhetnek komoly teljesítménybeli problémák. Emellett grafikai hibák is előfordulhatnak.
 


A külföldi sajtó ezek figyelembevételével együtt egyébként jó értékeléseket adott a játékra. Dicsérték a hatalmas pályákat és a változatos, összetett városépítési lehetőségeket. Ugyanakkor tartalomban érthető módon elmarad az első résztől, amelyhez nyolc év után is folyamatosan érkeznek a bővítések mind a fejlesztőktől, mind a rajongóktól.

 

A Cities: Skylines II jelenlegi formájában még félkész hatást kelt. De a készítők azt ígérik, hogy a következő hónapokban fokozatosan orvosolni fogják a problémákat és idővel egy stabil és élvezetes játék lesz belőle. A stratégia jelenleg csak PC-re érhető el, a konzolos kiadás jövőre várható.