2019.11.19.

Kompetitív játékosoknak készült a Razer Kraken Ultimate

A fejhallgató 360 fokos térhatást kínál, vagyis bármerről támadnak meg, azt hallani fogjuk.


A Razer ma már épp úgy kínál csúcsminőségű fejhallgatókat, mint gamer egereket. Előbbiek táborát most egy újabb termékkel gyarapítják, méghozzá a Razer Kraken Ultimate-tel, amely kifejezetten a játékosoknak szól, közülük is elsősorban azoknak, akik egymás ellen játszanak.

 

A Kraken Ultimate ugyanis THX Spatial Audio tanúsítványt kapott. Ez azt jelenti, hogy nem csak egyszerű térhatást képes imitálni a füles, de szó szerint 360 fokban bármilyen irányból érkező hangot meg tud szólaltatni. Vagyis egy kompetitív játékban pontosan hallhatjuk, hogy egy lövés vagy lépés melyik irányból ? akár alólunk vagy a fejünk fölül ? hallatszik. Ez hatalmas előnyt jelenthet a hagyományos fülesekkel szemben.
 


A Kraken Ultimate USB-n keresztül csatlakozik a PC-hez, viselése pedig kimondottan kényelmes. Ez egyfelől alacsony tömegének (360g), illetve minőségi párnázott fülpárnájának köszönhető. Utóbbiak mögött egyébként két egyedileg kalibrált hangszóró lapul. A füles oldalán hangerőszabályozót is találunk, de egy gombnyomással a térhangzást is ki tudjuk kapcsolni.

 

A Razer látványra is odafigyelt, hiszen a fejhallgató RGB-világítással is rendelkezik, amely a Chroma szoftveren keresztül kalibrálható. Az eszköz egyelőre csak előrendelhető, várható fogyasztói ára 129 dollár körül mozog majd.