2023.07.24.

Kong bőrébe bújhatunk a Skull Island: Rise of Kongban

A játék könnyed formában meséli el a leghíresebb óriásmajom eredettörténetét.
 

A King Kong filmek már az előző évszázad dereka óta lázban tartják a világot. Időnként újra fellángol az érdeklődés irántuk, az utóbbi években az óriásmajom már Godzillával is összecsapott a mozivásznon. Legközelebb pedig idén ősszel találkozhatunk vele egy videojátékban.

 

Az IguanaBee stúdiójában készül a Skull Island: Rise of Kong, amely az óriásmajom eredettörténetét meséli el. A sztori azzal veszi kezdetét, hogy a titokzatos Koponya szigetet zsarnokként uraló Gaw meggyilkolja az akkor még gyermek Kong szüleit. Ezért ő bosszút esküszik ellene és erre teszi fel az egész életét.
 


A játékmenet lényegét a sziget leigázása jelenti, amely azért a fenti trailer alapján is inkább könnyed hangvételű játékélményt kínál. Megannyi szörnnyel fogunk megküzdeni, a csaták közben pedig Kong folyamatosan új képességeket tanul. Ezeket később még tovább lehet majd fejleszteni.

 

A Skull Island: Rise of Kong a látottak alapján nem egy véresen komoly játék lesz. Ettől még minden esélye megvan, hogy szép sikert érjen el. A fejlesztés PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra, valamint Nintendo Switchre folyik. A premier valamikor ősszel jöhet el.