2021.10.29.

Konzolos játékosoknak készült a Philips új monitorja

Az 9M1RV kódnevű újdonság két méretben is elérhető lesz.
 

A Philips is gyárt még monitorokat, nem is rosszakat. A nagy múltú gyártó most két újdonságot mutatott be, amelyek kifejezetten a játékosokat, közülük is elsősorban a konzolos játékosokat célozza meg. Az újdonságok a 279M1RV és a 329M1RV.

 

A két monitor közül a kisebbik már picit korábban bemutatkozott, de most bővült a paletta a nagyobbik változattal. A kisebbik 27 hüvelykes nano-IPS panelt kapott, amely 4K-s felbontással és 144Hz-es képfrissítéssel bír. A 32 hüvelykes változatban IPS panelt találunk, de ez is 4K-s és 144Hz-en ketyeg.
 


A gyártó gondolt az aktuális konzolgenerációra, amelyek már igénylik a fenti felbontást és képfrissítést, ehhez viszont megfelelő adatátviteli technológiára is szükség van. Így a monitorok hátulján már HDMI 2.1 csatlakozót találunk, amely biztosítja a megfelelő sebességet. A maximális fénysűrűség 500 cd/m2, míg a kontraszt arány 1000:1, a válaszidő pedig 1ms (GtG).

 

A monitorok természetesen támogatják az AMD FreeSync Premium és az Nvidia G-Sync technológiáit, amelyek megakadályozzák a kép töredezését. Portokból a már említett HDMI 2.1 (amelyből egyébként három is helyet kapott) mellett egy DisplayPort 1.4, egy USB-C, egy USB-B és négy USB 3.2 található. A Philips a kisebbik változatért 999 eurót, a nagyobbikért 1099 eurót kér el. Mindkért monitor novembertől lesz elérhető.