2022.05.19.

Körökre osztott taktikai játék lesz a Miasma Chronicles

A játékon a Mutant Year Zero: Road to Eden fejlesztői dolgoznak.
 

A körökre osztott taktikai játékok műfaját a legtöbben az XCOM szériával azonosítják, de ennél sokkal több játék képviseli. Az egyik ilyen volt 2018-ban a Mutant Year Zero: Road to Eden, amely azzal dobta fel a zsánert, hogy csak a harcokat helyezte körökbe rendezve, a világot egyébként valós időben lehetett felfedezni.

 

A játékot fejlesztő The Bearded Ladies stúdió most bejelentette, hogy új játékon dolgoznak, ez lesz a Miasma Chronicles. Műfaját tekintve nem távolodnak el az elődtől, ez is egy valós idővel kevert körökre osztott taktikai játék lesz. Azt ígérik, nem csak az eddig megszerzett tapasztalataikat építik majd be, de oda fognak figyelni a külső és belső visszajelzésekre is.
 


A Miasma Chronicles a nem túl távoli jövőben játszódik, amikorra Amerikát egy miasma nevű idegen, kristályszerű anyag szinte teljesen elpusztította. A játékosok Elvist alakíthatják, akit édesanyja egy különleges kesztyű társaságában még csecsemőként hagyott egy bányászvárosban. Egy robot gondjaira bízta, aki bátyjaként nevelte fel a fiút. Most együtt indulnak útnak, hogy választ találjanak a miasma eredetére, amelyet a különleges kesztyűvel kontrollálni is lehet.

 

Egyelőre ennyit tudni a játékról, amelyben szintén valós időben lehet majd felfedezni az elpusztult világot. A harcok viszont körökre osztva fognak zajlani. Karaktereink és felszerelésük fejleszthetők lesznek. A Miasma Chronicles a tervek szerint valamikor 2023-ban jelenhet meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re.