2023.08.24.

Körökre osztott történelmi stratégia lesz az Ara: History Untold

A játék a gamescomon kapott új előzetest.
 

A Civilization egyeduralmát néhány éve a Humankind rendítette meg a körökre osztott birodalomépítő stratégiai játékok műfajában. Tény, hogy igazi trónfosztásra nem került sor, de a játékosok csak örülhetnek, ha minél több jó játék kerül a piacra. Ezt erősítheti az Ara: History Untold is.

 

Az Oxide Games stúdió játéka az idei gamescomon is jelen van, ahonnan egy vadonatúj előzetes is érkezett. A játékosok valamely valós történelmi vezető bőrébe bújhatnak, hogy céljuk pedig nem is lehet más, mint a választott népet felvirágoztatni nemzedékeken, korszakokon keresztül.
 


A játék nagy újítása, hogy az egyes nemzetek nem egymást követő körökben, hanem párhuzamosan, egyszerre hajtják végre a köreiket. Így a játékosoknak egészen másképp kell gondolkodnia, a sikerhez meg kell jósolniuk az ellenfél következő lépését is.

 

Az Ara: History Untold az eddig látottak alapján igen szórakoztató, ígéretes játéknak tűnik. Hogy végül beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, azt idén már biztosan nem tudjuk meg, mivel a premierre csak valamikor 2024-ben kerülhet majd sor.