2021.08.27.

Látványos bemutatón a Call of Duty: Vanguard

A több évtizede töretlen sikerű sorozat idei epizódja a második világháborúba repít, főhőse pedig egy nő lesz.
 

2003 óta nem telt el úgy év, hogy ne jelent volna meg ősszel egy új Call of Duty epizód. Az idei részért a Sledgehammer Games felelős, akik ismét visszanyúlnak a gyökerekhez és egy második világháborús FPS-t tesznek le az asztalra. A Call of Duty: Vanguard a gamescomon mutatta meg először az egyszemélyes kampányt.

 

Az igazsághoz tartozik, hogy a kampány a háború több frontjára is elrepíti majd a játékosokat. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy nem végig ugyanazt a főhőst fogjuk irányítani. A több főszereplő közül az új előzetesben csak az egyiket, Polinát ismerhetjük meg.
 


A videó egy Stalingradban játszódó küldetést mutat meg, amelynek elején Polina még csak lopakodva igyekszik elkerülni a német katonákat. Majd idővel előbb csendes eszközökkel, később pedig már a katonáktól zsákmányolt lőfegyverekkel veszi fel a harcot ellenük. A trailerben kapunk ízelítőt a mesterlövészpuskából és a gépfegyverekből egyaránt.

 

Természetesen a játékból ezúttal sem fog hiányozni a többjátékos rész sem, amely továbbra is a franchise legerősebb húzóága. Erről később mutatnak majd részleteket. A Call of Duty: Vanguard PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, illetve Xbox One-ra és Xbox Series X-re készül. Megjelenésére november 5-én kerülhet sor.