2021.12.15.

Lekicsinyítve tér vissza a Cherry korábbi billentyűzete

A Cherry Stream különlegességét a gyártó saját tervezésű kapcsolója adja. Most TKL változatban tér vissza.
 

A Cherry neve elsősorban a billentyűzetek világában otthonosan mozgó vásárlóknak csenghet ismerősen. Rengeteg gyártó ugyanis a Cherry különféle mechanikus kapcsolóit pakolja a termékébe. Ám azt talán kevesebben tudják, hogy a Cherry emellett saját billentyűzetekkel is előrukkol időnként. Így tesz most is.

 

Az igazsághoz tartozik, hogy a napokban leleplezett újdonság valójában egyáltalán nem újdonság. Pontosabban az alapja nem az. A Cherry Stream névre keresztel klaviatúra évek óta elérhető a különféle áruházak kínálatában. Ezt porolták le most a gyártónál, és ha már kézbe került, akkor gyorsan faragtak is rajta.
 


Így született meg a Cherry Stream TKL, avagy a numerikus billentyűktől megfosztott, lekicsinyített változat. Ez azt leszámítva, hogy az említett jobb oldali numerikus csoport az örök vadászmezőkre távozott, tulajdonképpen semmiben sem különbözik méretesebb elődjétől. Ugyanazt a plasztikusan hétköznapi, de épp ezért sokaknak vonzó designt kapjuk néhány extra multimédia billentyűvel megtoldva.

 

A belső is változatlan, ami azért érdekes, mert a Stream TKL-ben is a Cherry saját tervezésű Cherry SX kapcsolók lapulnak. Ezek szuperhalk működést kínálnak, ami a lapos profilú kupakokkal együtt kiváló választást jelenthetnek egy irodai környezetbe. Az újdonságot két színben ? fekete és szürke ? lehet majd megvásárolni angol kiosztással, de azt egyelőre nem tudni, hogy milyen árcédulát kaphat.