05.20-án hétfőn a nagykereskedésünk zárva tart. Keddtől a megszokott időpontban várunk titeket!
2023.07.12.

Már nem csak a Philips TV-ken lehet Ambilight?

A Nanoleaf egészen fura megoldással nyitná meg a teret a népszerű effektnek más gyártók TV-in is.
 

A Philips egyelőre nem versenyezhet a TV-piac két nagyágyújával, az LG-vel és a Samsunggal, de azért így is elég stabil szereplőnek számít. Ha kijelzők terén nem is verseng velük, igyekszik más funkciókkal elcsábítani a vásárlókat. Az egyik ilyen az Ambilight, amely hagyományosan a Philips TV-k sajátja. De lehet, hogy már nem sokáig.

 

A Nanoleaf ugyanis egy olyan terméket mutatott be, amely ezt az effektet másolná le gyakorlatilag bármilyen gyártó TV-jén vagy monitorján. Az Ambilight lényege, hogy a képernyő színeinek megfelelően vetít dinamikusan változó színeket a képernyő mögé. Ez sötétben kifejezetten látványos, de sokan esküsznek rá, hogy még a képet is megnyújtja kissé.
 


A Philips ezt a TV-k hátoldalán található LED-ekkel oldja meg. A Nanoleaf is hasonló megoldást kínál: egy LED-sort, amely felragasztható a TV hátuljára. Jár még hozzá egy első ránézésre elég ormótlannak ható kamera is, amely a képernyőt figyeli és érzékeli az ottani fény és színváltozásokat.

 

Hogy ez mennyire lesz piacképes, azt nehéz megjósolni. A Nanoleaf újdonsága jelenleg 55-65 hüvelykes és 65-85 hüvelykes változatban rendelhető el, előbbiért 100, utóbbiért 120 dollárt kell fizetni.