2021.07.20.

Már rendelhető az Elgato Facecam, de csak ha van rá pénzed

A streamerekre szakosodott gyártó érdekes módon eddig még nem kínált webkamerát. De mostantól igen.
 

Az Elgato évek óta a streamerek egyik legkedveltebb márkája, ami nem is csoda, mivel a gyártó kifejezetten az ő kiszolgálásukra szakosodott. Ennek megfelelően kínálnak mikrofonokat és azokhoz kötődő kiegészítőket, videórögzítő hardvereket, vezérlő berendezéseket, reflektorokat és más fényforrásokat, de még mobil zöld hátteret is. Érdekes módon viszont eddig kamera nem szerepelt a repertoárjukban.

 

Mostantól viszont igen, és nem is akármilyen! A gyártó hivatalos oldalán már elő is lehet rendelni az Elgato Facecamet, amely egy ránézésre is vérprofi webkamera lesz ? ennek megfelelő árazással. Az eszköz a Sony Stravis szenzorára épül, amely 82 fokos látószöggel rendelkezik.
 


A kamera mindent tud, amit a mai streamerek egy ilyen eszköztől elvárhatnak. A felbontása ugyan ?csak? 1920*1080 pixel, ezt viszont stabil 60 fps-sel képes rögzíteni. USB-C kábelen csatlakozik a számítógéphez, amelyen a Camera Hub szoftverre közvetíti a képet. Érdekesség, hogy fedélzeti memóriával is rendelkezik, így a beállításokat saját maga raktározza el. Ez azoknak lehet különösen hasznos, akik több eszközön is használni fogják, így nem kell minden váltás után újra kalibrálni.

 

Az Elgato tehát egy profi webkamerát kínál a streamereknek ? és persze bárki másnak. Ugyanakkor a profizmusnak ára is van, nem is kevés. A gyártó ugyanis nem kevesebb, mint 200 dollárt kér el érte, ami átszámítva bő 60 ezer forintot jelent. Ez pedig egy webkameráért nem kevés pénz, ugyanakkor sok streamer jelenleg klasszikus fényképezőgépet vagy kamerát használ, azoknál viszont jóval olcsóbb és praktikusabb megoldás lehet a Facecam.