2022.12.12.

Már tudni, mikor jön PC-re a The Last of Us: Part I

A 2013-as sikerjáték felújított kiadása PlayStation 5-re már elérhető, jövőre PC-re is megérkezik.
 

A Naughty Dog stúdió egyik legnagyobb sikerét a 2013-as The Last of Us túlélőhorror akció-kalandjátékkal érte el még PlayStation 3-on. Ebből készült egy évvel később egy remasterelt kiadás PlayStation 4-re is, majd erre a platformra jelent meg a The Last of Us: Part II is. Idén pedig megérkezett az első rész remake-je is az aktuális Sony-konzolra, de most már azt is tudni, hogy a The Last of Us: Part I mikor érkezik meg PC-re.

 

A játék egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberiséget egy vírus tizedelte meg, amitől a fertőzöttek előbb dühöngő őrültté, később mutáns szörnyekké váltak. A maréknyi túlélő vasszigorral felügyelt karanténzónákban tengeti életét, sokan közülük csempészéssel tartja fent magát.

Itt él Joel is, a középkorú férfi, aki a betegség okozta káoszban veszítette el a kislányát. Most azzal keresik meg, hogy egy hasonló korú lányt, Ellie-t kellene kicsempésznie a zónából és a veszedelmes vadonon keresztül eljuttatni egy kutatóállomásra, mert ő lehet a vírus elleni harc kulcsa.

 

A The Last of Us: Part I az ő kalandjukat meséli el teljesen felújított formában. A játék alatt a második részt hajtó technológia dolgozik, ami összehasonlíthatatlanul szebb és részletesebb élményt kínál. Mindez eddig csak PlayStation 5-re volt elérhető, de 2023. március 3-tól már PC-n is átélhetjük.