2022.05.16.

Megizzaszt majd a KAT Walk C2

  Új szintre emelné a VR-élményt a KAT VR új futópadja.
 

Nehéz meghatározni, hogy pontosan milyen eszközt is álmodott meg a KAT VR mérnökcsapata. Az újdonság a KAT Walk C2 elnevezést kapta és tulajdonképpen egy kerek futópad, amely kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy a VR-játékokban valódi testmozgással tudjunk mozogni.

 

A KAT Walk C2 egy nagyjából egy méter átmérőjű kerek járólapra épül, amely körül egy állvány forog körbe. Erre az állványra tudja magát a játékos hevederekkel és hámmal rögzíteni, így a baleset veszélye a minimálisra csökken. A derekat támasztó merevítés és a hám is tud fel-le mozogni a hátlapon, így a guggolás és az ugrás is kivitelezhető.
 


Az eszköz haptikus rezgőmotorokat is kap, amelyek még magasabb szintre emelhetik az immerzió érzését. A gyártó arra is gondolt, hogy bizonyos játékokban ülő helyzetben is lehet irányítani dolgokat, például járműveket. Ezért a hátoldalról egy felhajtható ülőfelület is került, így egyetlen mozdulattal máris kényelembe helyezhetjük magunkat.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az egyelőre csak koncepció szintjén létező KAT Walk C2-ből lesz-e valaha valódi termék, de a gyártó elhatározása elég szilárd e téren. Egyelőre a fejlesztésre gyűjtenek, aki pedig támogatja a projektet vagy már most megelőlegezi az eszköznek a bizalmat, az kedvezményes 700 dolláros áron meg is kapja majd azt, ha egyszer megjelenik.