2019.11.13.

Megjelent a Need for Speed Heat

Az autós széria ezzel elérkezett huszonkettedik nagy epizódjához.


A napokban megérkezett a boltok polcaira az EA és a Ghost Games legújabb autós játéka, a Need for Speed Heat. A széria még 1994-ben, vagyis épp negyed évszázaddal ezelőtt indult világhódító útjára. Az elmúlt két és fél évtizedben voltak ugyan hullámvölgyek, de talán most kikecmereg az utóbbi évek gyengélkedéséből a sorozat.

 

A Need for Speed Heat témájában visszatér a széria legutolsó komolyabb sikeréhez, vagyis az illegális gyorsulási versenyekhez. A játékmenet két részből áll: nappalból és éjszakából. Nappal a versenyzők teljesen legális gyorsulási versenyeken vehetnek részt, ahol elsősorban a pénztárcájukat tömhetik meg. Ha viszont leszállt az éj, már a reputációjuk a tét: az illegális futamokon a hírnévért nyomhatjuk tövig a gázpedált.
 


A játékban most is a veterán izomautóktól egészen a legmodernebb luxusjárgányokig válogathatunk a valódi márkák közül, de a legritkább esetben fogunk velük gyári állapotukban versenyezni. A garázsunkban ugyanis kívül-belül teljesen átalakíthatjuk őket. Erősebb motort, turbót, nitró-befecskendezőt, jobb fékeket és váltót építhetünk be. Az aerodinamikát és persze a vagány külsőt pedig a légterelők, a felnik vagy a motorháztető lecserélésével finomíthatjuk. De persze a matricák, festések, kiegészítők sem maradnak el.

 

A Need for Speed: Heat PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg.