2022.05.26.

Megjelent a Sniper Elite 5

A Rebellion játékában a második világháborús Franciaországban kell szabotálnunk egy titkos német fegyverkísérletet.
 

Az előzetes várakozásoknak megfelelően ma megérkezett a Rebellion legújabb játéka, a Sniper Elite 5. A stúdió évtizedek óta készíti a franchise-t, amelynek ez az eddigi legnagyobb és legösszetettebb epizódja. A játék PC mellet PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra jelent meg.

 

A történet a második világháború vége felé, 1944-ben játszódik. A főhős mint mindig, ezúttal is Karl Fairburne, a szövetségesek egyik legjobb mesterlövésze, aki mindig fedett szabotázsakciókat hajt végre. Most is az Atlanti fal meggyengítése, a francia ellenállás segítése és egy titokzatos Kraken hadművelet felderítése lesz a feladata. Így a miénk is.
 


A játék a sorozat történetének legnagyobb szabadon bejárható pályáit kínálja, amelyek külön-külön is több órányi játékidőt kínálnak. Minden pályán teljesen szabad kezet kapunk a feladatok teljesítésében. Bármilyen sorrendben végezhetünk a célpontokkal és annak mikéntje is ránk van bízva. Ebben karakterünket rengeteg fegyver és felszerelés segíti, de az is rajtunk múlik, hogy lopakodva vagy nyílt akcióval támadunk.

 

A Sniper Elite 5 elkészítése során a fejlesztők minden apró részletre odafigyeltek, így a fegyverek valós fizikát és ballisztikát kaptak, de a korabeli járművek és egyenruhák is a valóságnak megfelelőek. Mindezt kifogástalan grafikai minőségben tárják elénk.