2023.10.27.

Megjelent az Alan Wake 2

A Remedy eddigi leghátborzongatóbb és egyben legszebb játéka látott napvilágot.
 

A rajongók tizenhárom évet vártak rá, de a jelek szerint megérte. Ma megérkezett a Remedy Entertainment legújabb játéka, az Alan Wake 2, amely elképesztően magas gépigényével riogatta előre a népet. De a jelek szerint ezzel együtt is nagyon jól sikerült.

 

A játék tizenhárom évvel az első rész eseményei után játszódik, Alan Wake pontosan ennyi ideje raboskodik a sötét dimenzióban, ahonnan anno épp a feleségét mentette ki. De az új játékban nem csak őt, hanem egy újonc FBI-ügynököt is irányíthatunk. Míg Alan a sötét dimenzióban, addig Anderson ügynök a mi világunkban próbál meg életben maradni.
 


Az első kritikák alapján az Alan Wake 2 kifejezetten jól sikerült. A látványvilág igazodik a magas gépigényhez, hiszen elképesztően részletes világot, tűéles textúrákat és pofás effekteket kapunk. Cserébe viszont a tényleges csúcshoz muszáj egy nagyon izmos konfigurációt összeraknunk alá.

 

Az Alan Wake 2 nem csak PC-re érkezett meg, hanem PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is. Ezeken persze csak felskálázva fut, de a látvány így is pazar. A premier alkalmából a launch trailer is megérkezett.