2022.03.16.

Megváltozott a STALKER 2 címe

A készítők az orosz-ukrán háborúra reagálva módosítottak a játék alcímén.
 

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen szomorú események zajlanak jelenleg is Ukrajnában. Az orosz támadás hetek óta tart, a világ pedig elkerülve a közvetlen katonai beavatkozást, különféle gazdasági szankciókkal igyekszik reagálni. Hasonlókat a videojáték-ipar szereplői is bevezettek már, de sajnos a háború másképp is befolyásolja a játékok világát.

 

Ilyen például az is, hogy érthető okokból az ukrán játékfejlesztő stúdiók is felfüggesztették éppen folyó projektjeiket. Így tett a GSC stúdió is, ahol már vagy tíz éve készül a STALKER 2. A játék mostanra eljutott oda, hogy tényleg elérhető közelségbe került volna a megjelenése, csak épp közbeszólt a háború.
 


Az ukrán stúdió jelenleg határozatlan időre felfüggesztette a munkát, viszont a jelek szerint apróságokra ezekben a nehéz időkben is futja az erejükből. Például megváltoztatták a játék címét. A STALKER 2: Heart of Chernobylból így STALKER 2: Heart of Chornobyl lett.

 

Bár hivatalos közlemény nem érkezett a változtatásról, bizonyosan egyfajta reakció ez az orosz agresszióra. Chernobyl ugyanis a híres erőmű és környéke orosz elnevezése, amit az ukránok saját írásmódjuk és nyelvük szerint valójában Chornobylnak hívnak. Ezért változtatták meg most a játék címét is.