2024.02.22.

Menő megjelenésű kompakt billentyűzet a Corsair műhelyéből

A K65 Plus Wireless billentyűi sötét szürke és fekete színekben pompáznak.
 

A Corsair évek óta szállítja a megbízható minőségű perifériákat, köztük profi billentyűzeteket is. Sokan vannak, akiknek a megbízhatóság mellett a méret is számít, akár a hordozhatóság, akár az asztali szűkös férőhely miatt. Nekik szól a K65 Plus Wireless is, amely numerikus billentyűzet nélkül, 75%-os kivitelben érkezik.

 

Ahogy az a nevéből már kitalálható, a K65 Plus vezeték nélkül, 2,4 GHz-en és BlueTooth-on is használható, de természetesen jár hozzá az USB-kábel is, így egyszerre akár több eszközhöz is csatlakoztatható, közöttük a váltás egyszerű. A billentyűzet különleges vonása a hangulatvezérlő gomb, amely többféle módban használható, például a hangerő, a háttérvilágítás fényereje, a nagyítás vagy az oldal görgetése.
 


A másik kiemelkedő jellemzője a cserélhető és hangszigetelt mechanikus kapcsolók. Alapértelmezés szerint Cherry MX Red kapcsolókat használ, amelyek gyorsak, pontosak és csendesek. A belsejében egy réteg hab csökkenti a billentyűütések hangját és érzetét, így kellemesebb és kényelmesebb gépelési élményt biztosít. Ha más típusú kapcsolókat szeretnénk használni, a billentyűzet lehetővé teszi, hogy könnyen kicseréljük őket, anélkül, hogy forrasztani kellene. A billentyűzet kompatibilis a Cherry MX, a Kailh és a Gateron kapcsolókkal, így széles választék áll rendelkezésére a különböző ízléseknek és igényeknek.

 

A billentyűzet természetesen rendelkezik a Corsair jellegzetes RGB háttérvilágításával, amelyet a Corsair iCUE szoftverrel szabhatunk testre. Beállíthatja a világítás effektusait, a makrókat, a profilokat és a billentyűként funkciókat. Az akkumulátor körülbelül 20 órát bír egyetlen töltéssel, ha a háttérvilágítás be van kapcsolva, és akár 80 órát is, ha ki van kapcsolva. A Corsair az újdonságért elég sokat kér el, hiszen az árcédulán 160 euró szerepel.