2021.08.04.

Minimalista gamer monitor a HP műhelyéből

A HP újdonsága 85%-ban újrahasznosított anyagokból készült, szóval zöld is.
 

A HP új gamer monitorról rántotta le a leplet. Ám az X32 névre keresztelt újdonság nem a megjelenésével, még csak nem is a technológiai határokat feszegető képességeivel fogja felhívni magára a figyelmet. A tervezők két szempontot részesítettek előnyben a fejlesztés során: az egyszerűséget és a környezetvédelmet.

 

Az X32 egy 32 hüvelykes kijelzőt kapott, amely mögött IPS panel dolgozik. Ennek felbontása 2560*1440 pixel, amit akár 165Hz-es sebességgel is képes frissíteni. A csíkozódás elkerülését az AMD FreeSync Premium technológiája biztosítja. Nem hiányzik az 1 ms-os (GtG) válaszidő sem, a maximális fénysűrűség pedig 400 cd/m2.
 


Amivel az X32 kilóg némileg a sorból, az a megjelenése. Megszokhattuk már, hogy a gamer termékek tervezésénél igyekeznek minél látványosabbra formálni az eszközöket. A HP más utat követett, az X32 így egy teljesen hétköznapi, mindenféle felesleges cicomát nélkülöző monitor, amin még RGB világítás sincs. Ami viszont még mindenképpen említésre méltó, hogy a monitor 85%-ban újrahasznosított anyagokból készül, vagyis a környezetvédelmi szempontokat is előtérbe helyezték.

 

A HP az X32 hátuljára egy DisplayPort 1.4 és két HDMI 2.0 csatlakozót tett. Mindezért a gyártó nagyjából 410 eurót, vagyis nagyjából 145 ezer forintot kér el. Bár pontos premierdátum még nincs, de az X32 a tervek szerint hamarosan a boltokba kerülhet.