2021.08.02.

Mintha a jövőből jött volna a Samsung Odyssey Neo G9

A gigantikus méretű gamer monitor nem csak kinézetével tűnik időutazónak, de a tudása is hasonlít.
 

A Samsung szeret időnként igazán nagyot villantani, teljesen mindegy, hogy az okostelefonok, esetleg a számítógépes perifériák, monitorok piacáról van szó. Most épp utóbbi termékcsaládot bővíti egy olyan újdonsággal, amitől minden gamernek összeszalad a nyál a szájában. Egészen addig, amíg meg nem látják a Samsung Odyssey Neo G9 árcéduláját?

 

A Neo G9 egy 49 hüvelykes, ultraszéles (32:9) kialakítású gamer monitor lesz. Az 1000R ívben meghajlított Mini LED VA panel felbontása 5120*1440 pixel. Ezt 240Hz-es sebességgel képes frissíteni, míg a (GtG) válaszidő 1 ms. A felbontás egyébként két QHD monitor felbontásának is megfelel.
 


A monitor természetesen támogatja az AMD FreeSync és az Nvidia G-Sync technológiáját is, nem hiányzik a HDR10+ támogatás sem. A Neo G9 hátoldala is olyan, mintha a jövőből jött volna, a tartókonzol csatlakozása körül kerek, RGB-világítású zónát alakítottak ki, amitől tényleg futurisztikus hatást kelt a megjelenése. Csatlakozók tekintetében egy DisplayPort 1.4, két HDMI 2.1 és két USB 3.0 található a szokásos jack kíséretében.

 

A Samsung nem csak szeret nagyot villantani újdonságaival, de ezeknek rendszerint meg is kéri az árát. Így van ez az Odyssey Neo G9 esetében is, bár a méretét, megjelenését és technikai paramétereit nézve annyira nem is túlzó az árazása. A Samsung ugyanis 2500 dollárt kér el az újdonságért. Ez átszámolva 750 ezer forint körüli összeget jelent.