2021.06.02.

Mit kínálnak a NortonLifeLock vírusirtói?

A nagy múltú kiberbiztonsági cég több előfizetéses szolgáltatást is kínál otthoni felhasználóknak és immár játékosoknak is.
 

A NortonLifeLock korábban Symantec néven volt ismert. A kiberbiztonság terén az egyik legnagyobb, legjelentősebb múlttal és szakmai tapasztalattal rendelkező vállalat, amely jelenleg is több prémium minőségű előfizetős szolgáltatást kínál mind az otthoni felhasználóknak, mind a vállalatoknak, de immár külön a játékosoknak is.

 

Mivel a kiberfenyegetések napról napra frissülnek és változnak, a NortonLifeLock szolgáltatásai is rendszeresen alkalmazkodnak az újabb kihívásokhoz. Emellett e szolgáltatásokat igyekeznek úgy kialakítani, hogy minden felhasználó megtalálja a számára ideális változatot.
 


A legátfogóbb védelmet az egy vagy két évre előfizethető Norton 360 különböző csomagjai kínálják. A Standard csomagot egyetlen PC-hez, Machez, okostelefonhoz vagy táblagéphez választhatjuk. Védelmet nyújt a kémprogramok, vírusok és zsarolóprogramok ellen, PC-n vagy Macen tűzfalat is biztosít. Kapunk továbbá 10 GB felhőalapú tárhelyet biztonsági mentéseinknek, jelszókezelőt, valamint Secure VPN és SafeCam szolgáltatást is.

 

A Norton 360 Delux kiadás ugyanezt kínálja, csak kibővítve. Összesen öt eszközre telepíthetjük, a felhőalapú tárhely mérete pedig 50 GB-ra nő. A szolgáltatások listáját kibővítik a szülői felügyelet opcióval és az iskolai idő funkcióval is. A szülői felügyelet a gyermekek internetezését teszi biztonságosabbá és a szülők által is kontrollálhatóvá. A SafeCam szolgáltatás értesíti a felhasználót, ha valaki kívülről próbál meg hozzáférni a webkamerához. Az iskolaidő funkció pedig a gyermekek otthoni tanulását teszi gördülékenyebbé azzal, hogy csak bizonyos tartalmakhoz enged hozzáférést. A legnagyobb csomag a Norton 360 Prémium, amely a fentieken túl már 10 eszközhöz érhető el. Pontosan ugyanazt a szolgáltatáscsomagot kínálja, amit a Deluxe verzió, csupán annyi kiegészítéssel, hogy a felhőalapú tárhely méretét 75 GB-ra emelik. A Norton 360 Deluxe és Prémium csomagokban már helyet kap a Norton Mobile Security alkalmazás is.
 


A NortonLifeLock egyik új szolgáltatása immár kifejezetten a játékosokat célozza. A Norton 360 for Gamers csomag úgy optimalizálja a szolgáltatást, hogy az figyelembe veszi a felhasználó tevékenységét. Értesítéseket csak akkor küldenek, ha érzékelik, hogy a számítógépet támadás érte, de a rendszer azt is figyeli, hogy fut-e teljes képernyős alkalmazás. Ha igen, akkor csak a legkritikusabb értesítéseket jeleníti meg. A SafeCam, a szülői felügyelet és a Secure VPN funkciók ebben a csomagban is elérhetők, ahogy a jelszókezelő, illetve az intelligens tűzfal szolgáltatás is. Így A Norton 360 for Gamers védelmet nyújt a vírusok, a kártevő programok, a DDoS, a doxxing, a webkamerák eltérítése, az adathalász támadások ellen. A csomag tartalmazza az Ügyfélszolgálat és támogatás igénybe vételét is.