2022.05.06.

Nagy a baj a Prince of Persia: The Sands of Time Remake körül?

A francia Ubisoft leváltotta a játékon eddig dolgozó két stúdióját és az egyik legrutinosabb csapatnak adta a projektet.
 

Tavalyelőtt jelentette be a legnagyobb francia kiadó, a Ubisoft, hogy készül a Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Ezzel szépen magukra is haragították a rajongókat, mert azok nagyon régóta várják, hogy visszatérjen kedvenc sorozatuk, de még véletlenül sem egy remake vagy remaster formájában. Aztán meglátták, hogy hogy is fog kinézni ez a bizonyos remake és még nagyobb lett a népharag.

 

A Ubisoft be is látta, hogy ez így, ebben a formában nem lesz elég, ezért visszaküldte a tervezőasztalhoz a projektet. A játékon két stúdió, a Ubisoft Mumbai és a Ubisoft Pune dolgozott, akik megpróbáltak valami eladhatót faragni a remake-ből. De a jelek szerint nem jártak sikerrel.
 


A legfrissebb hírek ugyanis arról számolnak be, hogy a kiadó vezetősége megelégelte a két stúdió ténykedését és elvette tőlük a játék fejlesztését. A projekten mostantól a kiadó legnagyobb és legtöbb rutinnal rendelkező stúdiója, a Ubisoft Montreal dolgozik. Szerencsére (vagy sem) nem arról van szó, hogy az új csapat teljesen újrakezdené a projektet, mivel a munkát a két másig stúdió eddigi eredményeire építik majd.

 

Azt viszont érdemes tudni, hogy a Ubisoft Montrealnál jelenleg több nagy projekt is fut, hiszen ők dolgoznak az új Assassin?s Creed epizódon és náluk készül egy ideje már az ingyenes Roller Champions is. Így nehéz megjósolni, hogy mekkora csapat is fog a Prince of Persia remake-kel foglalkozni, de jó eséllyel kisebb mint eddig. És nem tudni, hogy ez mennyire vetheti vissza a játék megjelenését, bár erről eddig sem voltak információk.