2022.03.18.

Negyed óra Hogwarts Legacy

A Harry Potteres szerepjáték várhatóan az év végén jelenhet meg.
 

Évek óta készül a Hogwarts Legacy, amely a Harry Potter univerzumba repíti majd a játékosokat. A szerepjátékban a Roxfort kastélyában fogunk kalandozni egy általunk megalkotott varázslótanonccal, akivel órákra járhatunk és varázslatokat tanulhatunk.

 

A játék most kapott egy közel negyedórás játékmenet-bemutatót, amely összefoglalja, mi minden is vár majd ránk. Miután megalkottuk karakterünket, azt beosztják a négy iskolai ház valamelyikébe. Ezután órákra kell járnunk, a szünetekben pedig felfedezhetjük a kastély minden szegletét, de a környezetét is.
 


Mindenféle varázslatokat megtanulhatunk, amelyekkel aztán csatázhatunk is sötét varázslókkal, akik egy ősi mágiával el akarják pusztítani a varázsvilágot. Lesz saját főhadiszállásunk is, amit magunknak rendezhetünk be, legendás lényeket gondozhatunk, bájitalokat főzhetünk és persze seprűn is repülhetünk.

 

A Hogwarts Legacy az év egyik legjobban várt játéka, amely egyelőre nem kapott pontos premierdátumot. A tervek szerint valamikor ez év végén, karácsony környékén jelenhet meg PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra.