2018.06.13.

Áram nélkül tölt a Nomad új Lightning-kábele

Bemutatkozott a Nomad második generációs, saját akkumulátorral ellátott Lightning-kábele, amellyel áram nélkül is tölthetjük telefonunkat.


 
  • megérkezett a Nomad második nemzedékű Lightning-kábele Apple-készülékekhez
  • a modell rendelkezik egy beépített akkumulátorral, ami képes áram nélkül is tölteni a mobilt, ha kihúztuk az aljzatból
  • a vezeték nagyjából 14 ezer forintért lett bejelentve, de egyelőre nem tudni, hogy hazánkban kapható lesz-e

Power bank egy elegáns kábel képében

A Nomad eredeti, első generációs kábele forradalmi sikernek bizonyult. Mindössze annyiról volt szó, hogy egy egyszerű Lightning-vezetékbe beépítettek egy akkumulátort, ami szintén töltődött a telefonnal együtt. A dolog azért volt hasznos, mert a kábel a konnektorból kihúzva is töltötte egy rövid ideig a készüléket. Ez pedig kimondottan hasznos, ha csak pár percig lenne időnk a hálózatra kötni a mobilt.

Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy nem kell hatalmas power bankeket magunknál tartanunk - elég a Nomad stílusosan kialakított, textilbevonatú kábelét hordozni. A gyártó most visszatért a következő verzióval, ami az eredeti 2350 mAh-s akkumulátort egy 2800 mAh-s kapacitásúra cseréli. Emellett az akkumulátor háza is megújult: műanyag helyett immáron alumínium borítás védi a komponenst.





Intelligens töltés és hosszú élettartam

A vezeték az egyik oldalán a megszokott módon USB-A, a másik végén pedig Lightning-porttal rendelkezik. A hossza 1,5 méter, ami se nem túl hosszú, se nem túl rövid a mindennapi helyzetekhez. Amiatt sem kell aggódni, hogy az akkumulátor miatt lassabban tölt a telefon, hiszen a rendszer elsődlegesen a készüléket tölti és csak utána lát hozzá az integrált akkumulátorhoz.

A kiegészítő 49,95 dolláros áron lett bejelentve, ami átszámítva nagyjából 14 ezer forintnak felel meg. Ez talán soknak tűnhet, de végülis felhasználható egy költségesebb power bank helyett, valamint sokkal ellenállóbb is, mint a hagyományos Apple-kábelek. A magyarországi elérhetőségről egyelőre nincs információ.