2018.09.25.

Jelentős szintlépést hoz az NVIDIA RTX

Megjelentek az NVIDIA újgenerációs videokártyái, melyek a gyártó mérései szerint hatalmas előrelépést jelentenek teljesítmény terén.


 
  • megérkeztek az első tesztek az NVIDIA új RTX-kártyáiról, melyek alapján a modellek gond nélkül tartják a 60 FPS tempót 4K felbontás mellett
  • mindez az új Turing-architektúrának köszönhető, ami támogatja továbbá a valós idejű sugárkövetést (Ray Tracing) is
  • az újgenerációs modellek hamarosan kaphatók lesznek üzleteinkben és webáruházunkban is

Sugárkövetés és mesterséges intelligencia

Nemrég bemutatkozott az NVIDIA új videokártya-szériája, ami meglepő módon nem GTX, hanem RTX előtaggal ellátott modellekből áll. Az új címke a kártyákban rejlő új technológiát jelzi, hiszen ezek a modellek támogatni fogják az úgynevezett Ray Tracing nevű eljárást, amely valós időben szimulálja a fénysugarak útját a térben, ezzel hozva létre sosem látott részletességű tükröződéseket és árnyékokat.

A készülékek azonban nem csak emiatt különlegesek, hanem a Turing GPU architektúra miatt is, ami elhozza a mesterséges intelligencia erejét a videojátékok világába. Ennek köszönhetően az RTX-kártyák jelentősen jobb teljesítményt és végre valódi 4K-élményt garantálnak. Ezt megerősítik az első teszteredmények is, amik alapján közel 50%-os emelkedés várható a nyers kimeneti FPS esetében.





Elérkezett a valódi 4K élmény kora

A Battlefield 1 például 48%-kal gyorsabban futott az RTX 2080 Ti alatt, mint a GTX 1080 Ti-vel. Ez pedig csak egy példa a sok közül, hiszen az F1 2018 majdnem 44%-kal teljesített jobban, míg a Call of Duty: WWII és a Rainbow Six Siege sebessége 40-50% közötti javulást mutat az előző generációs NVIDIA GPU-khoz képest.

Mindez azt jelenti, hogy végre elérkezett az igazi 4K játékélmény kora, hiszen az RTX 2080 Ti és a standard RTX 2080 gond nélkül boldogultak a legmagasabb grafikai beállításokkal a legtöbb neves cím esetében ilyen felbontás mellett. A modellek hamarosan kaphatók lesznek üzleteinkben és webáruházunkban.