2021.05.18.

Nyár elején érkezik a HTC Vive Pro 2

Néhány héten belül a boltokba kerül a csúcskategóriás headset.
 

A HTC még 2018-ban dobta piacra a high end kategóriába pozicionált VR-headsetjét, a HTC Vive Prót. A méregdrága eszköz az elérhető legprofibb virtuális valóság-élményt kínálta, ami máig bőven megállja a helyét. Most mégis lassan nyugdíjazásra kerülhet, ugyanis már csak néhány hét, és itt az utód.

 

A HTC Vive Pro 2 ugyanis heteken belül landolhat a boltok polcain. A gyártó semmit sem bíz a véletlenre, most is olyan eszközt tesz le az asztalra, ami minden tekintetben a csúcsot jelentheti a virtuális valóságra vágyók számára. A Vive Pro 2 5K-s felbontást kínál, vagyis szemenként 2,5K-t, amit ráadásul 120Hz-en képes frissíteni. A látószöget 120 fokra növelik. Javítottak a hűtésen és a kényelmes viselést segítő funkciók is tovább fejlődnek.
 


A HTC Vive Pro 2 mellett érkezik majd a hasonló tudással rendelkező, ám már PC nélkül is használható HTC Vive Focus 3 is. Ennél már a designt is alaposan átgyúrták, ami nem csak pofásabb megjelenést, de kényelmesebb használatot is eredményez. Az akkumulátor a fejpánt hátuljára került, ami könnyebb hozzáférést biztosít.

 

A két új headset megjelenéséig csupán néhány hét van hátra. A HTC Vive Pro 2 és a június 4-én, míg a HTC Vive Focus 3 június 27-én debütál majd, de persze jelen körülmények között nehéz megjósolni, hogy hozzánk mikor érkezhet meg. Az ajánlott fogyasztói ár az elődöket idézi. A HTC Vive Pro 2 headset magában 749 dollárt kóstál, de ha a teljes csomagot választjuk kontrollerekkel és minden egyébbel, akkor máris 1399 dollárra rúg majd a számla. A HTC Vive Focus 3 esetében is hasonló árfekvésre lehet számítani: 1299 dollárt kérnek majd el érte.