2023.03.23.

Nyáron jelenhet meg az Aliens: Dark Descent

Tengerészgyalogosok egy csapatát fogjuk irányítani a játékban.
 

Nagyon régen nem jött már jó új Aliens játék, mert a 2021-es Aliens: Fireteam Elite sok minden volt, de jó nem. Most a Tindalos Interactive csapata próbálkozik meg azzal, hogy valami maradandót alkosson a xenomorph-okkal. Az ő játékuk az Aliens: Dark Descent lesz.

 

A játékban izometrikus nézetben irányíthatjuk tengerészgyalogosok egy egységét. Két küldetése között a U.S.S. Otago fedélzetén fejleszthetjük majd a katonáink képességeit és felszerelését. Itt állíthatjuk össze azt is, hogy mikor kit vigyünk magunkkal egy küldetésre, aminek azért lesz jelentősége, mert mindenki más szakterületen jeleskedik és mindenki halandó. Ha egy katonát elveszítünk, örökre elveszítjük.
 


A játékban egyébként rövidebb és hosszabb küldetések váltják majd egymást, ezeken rendszerint idegenekkel fogunk harcolni. De előfordulhat, hogy meghibásodott szintetikusok törnek ránk vagy arctámadókat kell elpusztítanunk. Mindezt izometrikus nézetben és az előzetesek alapján igen korrekt grafikával.

 

Az Aliens: Dark Descent a tervek szerint június 20-án fog megjelenni. A fejlesztés PC mellett konzolokra, azon belül PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra folyik.