2015.01.16.

Office 2013 és Office 365 - Az eddigi legteljesebb csomagok

A Microsoft Office már régóta az egyik legsikeresebb szoftvercsomag, amely most minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel szerezhető be.

Töretlen siker két évtizedeOffice 2013 és Office 365 - Az eddigi legteljesebb csomagok
 

A Microsoft Office szoftvercsomag már a '90-es évektől az egyik legmeghatározóbb része az irodák életének, de az otthoni mindennapokban ugyanennyi ideje van jelen. Több trónkövetelő próbálkozott már, akár ingyenes verziókkal is, de mára az Office az egyetlen irodai csomag, amely szinte az összes számítógépes platformmal kompatibilis és teljes átjárhatóságot nyújt. A kornak megfelelően a dokumentumok akár már okostelefonnal is megnyithatóak és szerkeszthetőek. Mindez úgy is lehetséges, hogy nem az olykor igen szűkös felhasználói memóriát, hanem egy felhőalapú tárhelyet terhelnek az elkészült anyagok.
 

Office 2013

 
Az Office 2013 szoftvercsomag, a korábban is megszokott módon közvetlenül letöltésből, vagy adathordozóról a számítógépre telepíthető alkalmazáscsokor. Ez az opció több változatban érhető el, otthoni és diákverzióban, illetve otthoni és vállalati megoldások a legnépszerűbbek. Mindkét változat tartalmazza az alapvető programokat, a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote minden esetben az alapcsomag részét képezi. A szintén méltán népszerű Outlook esetében már más a helyzet, ugyanis ez a program csak az üzleti csomagot választoknak érhető el. Magyarországon a változatok többnyire angol és természetesen magyar nyelven szerezhetőek be. Az diák és az üzleti kiadások mindegyike egy számítógépre telepíthető. Ezeket a variánsokat egyszer kell megvásárolni és korlátlan ideig, online hozzáférés nélkül is kényelmesen használhatóak.
 

Office 2013 és Office 365 - Az eddigi legteljesebb csomagokOffice 365

 
Az Office 365 egy leggyakrabban éves, de akár havi előfizetési díjért is igénybe vehető felhő alapú szolgáltatás, amely a jól ismert asztali alkalmazásokat levelezőszolgáltatással, megosztott naptárakkal, közösségi kommunikációval és munkával, valamint online fájlmegosztással és tárolással ötvözi. Az előfizetésekhez 60 percnyi Skype telefonhívás is jár, amely a világ több mint 60 országába irányuló telefonbeszélgetések lebonyolítására használható fel. Az Office 365 szintén többféleképpen, egyszemélyes Personal, illetve többszemélyes Home verzióban is elérhető. Az elenyésző árkülönbség ellenére a több felhasználós csomag előnyeit akár öt személy, öt különböző eszközön, akár tableten, vagy okostelefonon is élvezheti. Ez a megoldás nem csak az alkalmazások sokszínűsége miatt, hanem az 1 TB-os OneDrive tárhely végett is a legjobb választás a jelenlegi kínálatban. Mostantól nem lehet a megosztott felület szűkösségére hivatkozni, ugyanis több mint 1 millió dokumentum, 10.000 jó minőségű zeneszám, 70.000 nagyfelbontású fénykép, vagy 100 órányi HD video osztható meg a bőséges tárhelyet kínáló OneDrive-on.
A Microsoft Office csomagok szinte már megkerülhetetlenek a mindennapi életben.