2023.08.10.

Olcsó billentyűzet mini kijelzővel

Az Epomaker Shadow-X 70%-os kialakítást kapott, de így is jutott hely az extráknak.
 

Hazánkban az Epomaker egyelőre nem tartozik a legismertebb gyártók közé, de gőzerővel dolgoznak azon, hogy ez másképp legyen világszerte. A gyártó a minap vadonatúj mechanikus billentyűzetet mutatott be, amely kifejezetten olcsó, mégis több extrát is kínál, ami még a drágább versenytársaknál sem mindig van jelen.

 

A billentyűzetet hotswap megoldással kínálják, vagyis nem csak a billentyűkupakokat, de akár az alattuk dolgozó kapcsolókat is könnyűszerrel tudjuk cserélgetni otthon. Ehhez még a speciális szerszámot is mellékelik a dobozban. Az eszköz egyébként az Epomaker saját kapcsolóit használja, mint a Flamingo, a Budgerigar, a Bluebird és a Gateron Pro Yellow.
 


Nem hiányzik az RGB-világítás sem, de az igazi extra a billentyűzet jobb oldalán látható. Egyfelől kapunk egy tekerős kapcsolót, amely a kapcsolódási módok közötti váltást szolgálja, mivel a Shadow-X alapvetően vezeték nélküli. Használhatjuk Bluetooth 5.0 vagy 2,4GHz-es módon is, de természetesen a mellékelt töltőkábellel is működik.

 

A 3000mAh-s akkumulátorral szerelt billentyűzetet ugyan 70%-os kivitelben tervezték, így a numerikus billentyűzetről le kell mondani. Van viszont egy piciny, 1,06 hüvelykes kijelző, amely gifek mellett hasznos információk megjelenítésére szolgál. Az Epomaker nem kér sokat a Shadow-X billentyűzetért: 80 dollárért már megvásárolható.