2023.08.18.

Olcsón is erős lett a OnePlus Ace 2 Pro

Egyedül a kamerák terén érezhető némi kompromisszum.
 

Befutottak az első hivatalosan is megerősített hírek a OnePlu Ace 2 Pro okostelefonról. A készülék tudása és paraméterei alapján akár a csúcskategóriába is beférne, de ehhez képest kifejezetten barátságos árcédulát kapott. Akadnak azért kompromisszumos részletek is.

 

Az eszköz egy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC köré épül, amelyet Adreno 740 GPU-val és modelltől függően 12, 16 vagy akár 24 GB memóriával támogatnak meg. A nem bővíthető belső tárhely 256 GB, 512 GB vagy 1 TB lehet, vagyis garantáltan el fogunk férni rajta az összes fotónkkal, videónkkal és egyebünkkel. A 6,74 hüvelykes AMOLED panel felbontása 1240*2772 pixel, amit 120Hz-en frissít.
 


Ennek közepébe fúrták bele fent a 16 megapixeles szelfikamerát. A hátoldalon a fő kamera 50 megapixeles, mellé egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 2 megapixeles makro kamera fért bele. E téren tehát érezhető némi kompromisszum, de szégyenkeznie azért nem kell a telefonnak. Már csak az olyanok miatt sem, mint a BlueTooth 5.3 vagy a wifi 7 támogatása.

 

Az üzemidőért egy 5000 mAh-s akkumulátor felel, amit a mellékelt adapterrel akár 150W-tal is lehet tölteni. Az ígéretek szerint ez nulláról alig bő negyed óra alatt maximumra tölti az akksit. Cserébe viszont a vezeték nélküli töltés kimaradt. A OnePlus Ace 2 Pro ezen a néven csak Kínában lesz kapható, ott modelltől függően 3-4 ezer jüan között mozog majd az ára. Európában várhatóan OnePlus 11T néven debütálhat és talán az árcédulán is magasabb ár szerepel majd.