2023.08.14.

Oldschool RTS lesz a Tempest Rising

A fejlesztők a régi idők nagyjai előtt tisztelegnek a játékmenettel és a sztorival is.
 

A THQ Nordic és a 3D Realms felügyelete mellett készül a Slipgate Ironworks új valósidejű stratégiai játéka, a Tempest Rising. Erről már a bejelentésekor is tudni lehetett, hogy nem akarja megreformálni a műfajt, sőt. Inkább tisztelegni akar a 20 évvel ezelőtt készült nagyjai előtt.

 

A legújabb előzetes is ezt sugallja, hiszen abban a jól megkomponált átvezető videók közé beszurkált játékmenet-pillanatok valóban a régi RTS-eket idézik. A játékmenet gerincét a bázisépítés és a seregtoborzás adja. Ehhez nyersanyagot kell gyűjteni, amit silókban tárolhatunk. A bázist árammal is el kell látni, illetve a különböző egységtípusokért külön-külön épületek felelnek.
 


A történet egyébként a harmadik világháborúban játszódik, amely a kubai rakétaválság elmélyülése után robbant ki. A harcoló felek ? a GDF és a Tempest Dynasty azért harcol, hogy megszerezzék az uralmat a titokzatos Tempest erőforrás felett. Mindkét fél saját tizenöt küldetéses kampányt kap, de lesz mellettük egy harmadik játszható frakció is.

 

A Tempest Rising a látottak alapján egyszerre lesz nosztalgikus és újszerű. Hogy mikor jelenik meg, azt egyelőre nem árulták el a készítők. A műfajból eredően a játék kizárólag PC-re készül.