2022.08.04.

Online szerepjátékosokat célozza a Roccat új egere

A Kone XP Air egy vezeték nélküli eszköz, amely minden MMORPG-rajongó álma lehet.
 

A Roccat évek óta szállítja a játékosoknak szánt perifériákat, amelyek táborát most egy vadonatúj egér gyarapítja. Az újdonság a Kone XP Air nevet kapta és elsősorban olyan játékosokat céloznak meg vele, akik szeretik az MMORPG-ket. Az egér ugyanis döbbenetesen sokat tud.

 

Az egér lelke egy picit megbolondított PixArt PAW3370-es szenzor, amely itt Owl-Eye 19K névre hallgat. Ez egészen 19 000 cpi-ig skálázható (innen a név) több lépcsőben, 50g-s gyorsulás mellett. A két fő billentyű alatt a gyártó saját tervezésű Titan optomechanikus kapcsolói lapulnak, amelyről azt állítják, hogy 100 millió kattintásig nem fognak hibázni.
 


Az eszköz összesen 11 tizenegy programozható gomb kap helyet, beleértve a dönthető görgőt és a hüvelykujj (az egér aszimmetrikus, kifejezetten jobbkezes) alatti gombot is. De ennél sokkal több parancsot programozhatunk be rá, köszönhetően az easy-shift funkciónak, összesen 29 parancs bízható rá. A Kone XP Air vezeték nélkül két formában csatlakoztatható: a bluetooth és a stellar technológia segítségével, de persze az USB-C kábellel is használhatjuk töltés közben is.

 

Az akkumulátor az ígéretek szerint 100 óra tiszta játékidőt kínál majd. A dobozban lesz egy gyorstöltő egység is, amely egyfajta dokkolóként funkcionál. Az egérről nem hiányzik az RGB-világítás sem, sőt, szinte az egész eszköz világít. Mindezért cserébe el kell fogadnunk, hogy nem egy pehelysúlyú versenyzőről van szó, hiszen 99 grammot nyom. A Roccat az újdonságért 169,99 eurót kér el.