2022.05.27.

PC-re is megjelenhet a Returnal?

A PlayStation 5-exkluzív akció-kalandjáték a tavalyi év egyik nagy durranása volt.
 

A Sony néhány éve elkezdte PC-re is elkészíteni az addig kizárólag PlayStation konzolokra elérhető exkluzív játékait. Így már a Horizon Zero Dawn, a Detroit: Become Human, a Heavy Rain, a God of War vagy épp a Days Gone is elérhető PC-re. És ezt a sort egy tavalyi játék folytathatja.

 

Egyelőre nem hivatalos, de minden jel arra mutat, hogy a Returnal, a Housemarque stúdió tavalyi sci-fi akció-kalandjátéka lesz a következő a sorban. A történet egy távoli bolygón játszódik, ahol egy űrhajósnő kényszerleszállást hajt végre. Űrhajója tönkrement, így a bolygón kell megtalálnia a hazajutás eszközét.
 


Csakhogy a bolygó tele van veszéllyel, így idővel meghal. És mivel valójában egy időhurokban rekedt, minden halála után az űrhajójánál tér magához és kezdheti elölről a kutatást. A Returnal hatalmas sikert aratott, pedig csak PlayStation 5-re jelent meg tavaly tavasszal.

 

Most viszont a Steam adatbázisát böngészve kiszúrták, hogy egy bizonyos Oregon projekt nagy valószínűséggel ezt a játékot takarja. Olyan utalásokat találtak, amelyek a játék konkrét helyszíneit fedik, mint a Tower of Sisyphus, az Atropos vagy a Helios. Egyelőre nem hivatalos tehát, de bármikor megérkezhet a bejelentés a PC-s változatról.