2023.02.10.

Pioneers of Pagonia – kihívót kap a Settlers sorozat

Ráadásul az új játékon a Settlers széria atyja, Volker Wertich dolgozik.
 

A nyugis, lassú folyású, békés stratégiák egyik ékköve az 1993 óta, vagyis immár harminc éve létező The Settlers széria. Az egykor szebb napokat is megélt franchise évek óta váratja a rajongókat a nagy visszatéréssel. Viszont szép csendben a háttérben készül egy másik játék, a Pioneers of Pagonia, amelyet történetesen a Settlers alkotója, Volker Wertich készít.

 

A Pioneers of Pagoniáról egyelőre kevés részlet ismert, de abban biztosak lehetünk, hogy a Settlershez hasonló hangulatra és játékmenetre készülhetünk. Ennek megfelelően a hangsúly egy kis falucska életének és gyarapodásának felügyeletén lesz. Épületeket kell felhúznunk, amelyek mindegyike valamilyen célt szolgál, szerepet játszik valamely termelési láncban.
 


Élelmet kell biztosítani, amihez növényeket kell termelni és állatokat nevelni. Szerszámokat és fegyvereket kell kovácsolni, amihez ércre és szénre lesz szükség, na és persze kovácsműhelyre. A fejlesztő Envision Entertainment ígérete szerint a játék korai változatában máris 40-re rúg majd a felhúzható épületek száma, a árucikkből pedig 70 fölött áll majd a mutató.

 

A Pioneers of Pagonia nagyon ígéretes projektnek tűnik, pedig a tényleges játékmenetből még nem is láthattunk semmit. A fenti kedvcsináló viszont arra tökéletes, hogy hangulatba hozza a rajongókat. A fejlesztés PC-rer folyik és a tervek szerint a korai változat ez év végén rajtolhat el.