2022.05.19.

Pofás gamer egérrel bővül az XPG palettája

Az ADATA gamer termékcsaládjának új tagja az XPG Alpha Wireless.
 

Az ADATA is rendelkezik saját gamer termékcsaláddal, amely az XPG nevet viseli és egész bőséges kínálatot tud felmutatni. Ezek között egereket is találunk, amelyek családját most egy új jövevény fogja gyarapítani. Bemutatták az XPG Alpha Wireless gamer egeret.

 

A gyártó kiemeli, hogy az egér megjelenését a Red Dot Awardson díjazták is és ránézésre ez nem is véletlen. Az ergonomikus kialakítás kifejezetten mutatós egeret eredményezett. Az egér aszimmetrikus, a jobb kéz hüvelykujja külön alátámasztást is kapott. A két oldalon csúszásgátló recéket találunk, a megjelenést pedig a görgőn és a két fő billentyű alatt körbefutó RGB-világítás dobja fel.
 


Ami a belsőt illeti, a mozgást egy PixArt PAW 3335 szenzor követi le. Ez 100-tól 16 000 cpi-ig skálázható, 400 ips és 40g értékek mellett. Az egér összesen hat billentyűt kapott, amelyek funkcióját fedélzeti memóriában is el lehet tárolni. A két fő billentyű alatt OMRON kapcsolók lapulnak, amelyek a gyártó ígérete szerint 60 millió kattintásig nem fognak hibázni.

 

Az XPG Alpha Wireless ? ahogy a neve is utal rá ? vezeték nélkül használható, a kapcsolatot 2,4GHz-es vevőegységgel vagy Bluetooth 5.1-en tartja a PC-vel. Persze a töltéshez mellékelt USB-C kábellel is használható. A gyártó ígérete szerint a beépített akkumulátor aktív használat mellett is 60 órányi üzemidőt bír. Azt egyelőre nem tudni, hogy az újdonság pontosan mikor és milyen árcédulával kerülhet a boltok polcaira. Az egérből vezetékes változat is készül.