2021.09.13.

PS5-re és PC-re tart az Uncharted: Legacy of Thieves Collection

A gyűjtemény a sorozat negyedik részét és az ahhoz készült önálló kiegészítőt, a Lost Legacyt foglalja magába.
 

A PlayStation 3 egyik legerősebb húzócímének az Uncharted széria számított, amely három epizódot ért meg a kettővel ezelőtti konzolgeneráción. A Naughty Dog aztán PS4-re elhozta a negyedik részt és annak egy önállóan futó kiegészítőjét, amelyek hangulata a régi magaslatokban szárnyalt, de mellé technológiai vonalon is hatalmasat léptek előre.

 

A Sony most látta elérkezettnek az időt, hogy rajongók millióinak álmát valóra váltsa. Bejelentették ugyanis, hogy készül az Uncharted: Legacy of Thieves Collection, amely az Uncharted 4: A Thieve?s End játékot és az Uncharted: The Lost Legacy kiegészítőt foglalja magába. A csomag PlayStation 5-re, valamint PC-re is meg fog jelenni.
 


Egyelőre nem sok konkrétum ismert az új csomaggal kapcsolatban, de abban azért bízni lehet, hogy valamennyit csiszolni fognak a látványvilágon. Igaz, az még ma is maximálisan megállja a helyét mindenféle csiszolás nélkül is. De annak idején kifejezetten 1080p-s felbontásra optimalizálták, így most a 4K-s felbontás lehet az elsődleges hívószó. Esetleg PS5-ön a DualSense kontroller képességeinek kihasználása.

 

PC-n pedig az, hogy a sorozat eddig kizárólag a Sony konzoljain volt elérhető, így a PC-s játékosok csak ácsingózhattak Nathan Drake kalandjai után. Sajnos egyelőre arról nincs hír, hogy a franchise első három része is elkészülhet-e felújított változatban, de semmi sem elképzelhetetlen. Az Uncharted: Legacy of Thieves Collection 2022 elején fog megjeleni előbb PlayStation 5-re, majd nem sokkal később PC-re is.