2022.12.08.

Érdekes új monitort mutatott az AOC

A Q27P3QW elsősorban munkához és tanuláshoz lehet ideális választás, beépített webkamerával is rendelkezik.
 

Nem csak gamereknek áll a világ, az AOC most épp egy olyan monitorról rántotta le a leplet, amellyel egyértelműen egy másik piaci szegmenst céloznak. Az újdonság kifejezetten munkához vagy tanuláshoz lehet megfelelő, de azért tudásával nem kell szégyenkeznie.

 

A Q27P3QW kódnévre hallgató monitor természetesen 27 hüvelykes képátlóval bír. Az IPS panel felbontása 2560*1440 pixel, amelyet 75Hz-en képes frissíteni, a válaszidő pedig 4ms. Ez hétköznapi használathoz tökéletesen elegendő. Mindenesetre a monitor AMD FreeSync támogatással is rendelkezik.

De nem is a panel specifikációi miatt lehet érdekes választás, hanem a beépített 2 megapixeles webkamera miatt. Ennek köszönhetően ideális videokonferenciák lebonyolításához, mivel semmilyen extra perifériára nincs szükség. Természetesen a beépített mikrofon sem hiányzik, valamint kapunk két 5W-os hangszórót is, amely szintén a videokonferenciákhoz megfelelő.

 

Az AOC az újdonságot két darab HDMI 1.4 és egy DisplayPort 1.2 csatlakozóval látta el. Mellettük USB 3.2 Gen1 portból hármat találunk a hátoldalon. A gyártó egyelőre nem látta el ajánlott fogyasztói árral, ahogy egyelőre azt sem tudni, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira.