2023.04.05.

Sokat tudó gamer monitor az AOC-től

Nagy, gyors és ahhoz képest nem is drága.
 

Az AOC saját gamer márkája, az AGON új monitorral gyarapodott, már elérhető az AG325QZN/EU. A monitor kimondottan vonzó választásnak tűnik, hiszen mindent tud, amit egy gamer monitortól elvárhatunk, az árazása ehhez képest mégis barátságosnak mondható.

 

Ahogy a neve már utal rá, egy kifejezetten nagy monitorról van szó, hiszen ezen a piacon a 32 hüvelyk nem ugyanazt jelenti, mint a TV-k piacán. Amiben talán pici kompromisszumot kell kötni, az a felbontás, ugyanis a VA-panellel szerelt eszköz ?csak? 2560*1440 pixelt kínál. Ezt viszont akár 240Hz-en is képes frissíteni, így ez pici kompromisszum sokaknak beleférhet.

A magas képfrissítés mellé Adaptive Sync dukál, a monitor jó barátságot ápol az Nvidia és az AMD videokártyáival is. Emellett 1ms-os GtG válaszidőt is nyújt, valamint az összes szokásos kiegészítő funkcióval is fel van vértezve. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítvány sem hiányzik. A hátoldalon két-két darab HDMI 2.0 és DisplayPort 1.4 csatlakozót találunk, de van négy USB 3.2 és jack csatlakozó is.

 

A monitort falra is szerelhetjük, de a mellékelt talpon dönthetjük, fordíthatjuk, emelhetjük és még forgathatjuk is, így akár a pivot pozíció is elérhető. Az AOC mindezért nem is kér sokat, legalábbis összehasonlítva más gyártók hasonló méretű és tudású monitorjaival. Az AGON AG325QZN/EU ajánlott fogyasztói ára ugyanis 579 euró.