2021.07.08.

Steelrising címmel készül új akció-szerepjáték

A játékban a francia forradalomban vehetünk részt, de azt ezúttal robotok vívják.
 

Érdekes koncepcióra építi fel legújabb játékát a kifejezetten akció-szerepjátékairól ismert Spiders stúdió. A minap bejelentett Steelrising ugyanis a nagy francia forradalom eseményeit dolgozza fel, ám van egy elég jelentős csavar a történetben: a főszereplők emberszerű robotok lesznek.
 


Egyelőre nem túl sok részlet ismert, de ami igen, az alapján érdemes lesz odafigyelni a játékra. A sztori főhőse Aegis, egy robot, akit kifejezetten arra terveztek, hogy Marie-Antoinette testőre legyen. A játék világában épp javában dúl a francia forradalom, így az események is Párizsban fognak játszódni. Csakhogy XVI. Lajos király egy igazi zsarnok a játékban, aki hatalmas robot hadsereget építtetett magának.

 

A játékosok Aegist irányítva harcolhatnak majd XVI. Lajos seregei ellen. A játékmenet részét képezi az Assassin?s Creed játékokat idéző irányítás, amely során nem csak az utcákon és épületekben, de a házfalakon, tetőkön és erkélyeken is közlekedhetünk. Aegis egy sor beépített fegyverrel bír, amelyek révén igazán látványos és dinamikus csatákban vehetünk majd részt. Lesz karakterfejlődés, új fegyvereket is szerezhetünk.
 


A Steelrising egyelőre nem kapott megjelenési dátumot. Ha tippelnünk kellene, akkor 2022 előtt aligha számítanánk a premierre. A fejlesztés PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X-re folyik. Azt nem tudni, hogy az előző konzolgenerációra is elkészülhet-e a játék.