2021.08.16.

SteelSeries Prime Wireless – könnyű és szupergyors

A játékosoknak szánt egérben különleges kapcsolók dolgoznak a billentyűk alatt.
 

Manapság boldog-boldogtalan gamer termékeket gyárt, így egyre nehezebb tényleg egyedi vagy újszerű termékkel kiemelkedni az RGB ellenére is egyre szürkülő tömegből. A SteelSeries is igyekszik tartani a lépést a konkurenciával, ezért készítettek egy olyan gamer egeret, amely képes lehet új megoldásaival vonzóvá válni.

 

A SteelSeries Prime Wireless, ahogy a neve is sugallja, egy vezeték nélküli egér, amely gamer vonalon elsőre talán nem cseng olyan jól. A játékosok nagy része még ma is meg van győződve róla, hogy a vezeték nélküli technológiák sebességben nem érhetnek fel a hagyományos kábeles megoldással. A SteelSeries Prime Wireless viszont az új Quantum 2.0 technológia segítségével garantáltan csomagveszteség nélkül továbbítja a jeleket olyan sebességgel, mintha vezetékes lenne. A rendszer lényege, hogy 40 frekvencián egyszerre küldi a jeleket, így ha valamelyik csatorna meg is akadna, a többin célba ér a csomag.
 


Az egérben a PixArt csapatával közösen fejlesztett SteelSeries TrueMove Air szenzor dolgozik. Ennek érzékenysége 100 és 18 000 CPI között állítható 100-as léptékben. A szenzor mellett találunk egy kapcsolót is, amely a fedélzeti memóriában tárolt profilok közti váltásért felelős.

 

A SteelSeries Prime Wireless egyik érdekessége a fő billentyűk alatt lapuló kapcsolók. A Prestige OM kapcsolók nem a hagyományos mechanikus megoldást kínálja, hanem egészen mást. A kapcsolóban neodímium mágnesek találhatók, amelyek a legpontosabb kattintást teszik lehetővé, ráadásul nagyságrendekkel időtállóbbak a hagyományos társaiknál. Ha hinni lehet a gyártónak, akkor 100 millió kattintást is gond nélkül kezelni tudnak. Emellett a kapcsolóban infra érzékelő is van, amely a villámgyors reakcióért felel.
 


A SteelSeries tehát igen korrekt hardveres tudással bír, amihez könnyű kialakítás is társult. Persze nem versenyezhet a pehelysúly nagyágyúival, de a 80 gramm is bőven a kényelmes kategóriába esik. Emellett az üzemidejét sem érheti panasz: egy töltéssel 100 órán át bírja a strapát. A SteelSeries Prime Wireless az Aqua áruházában is megvásárolható 41 680 forintos áron.