2022.10.12.

Streamereket célozza a Mountain két újdonsága

A DisplayPad tizenkét mini LCD-kijelzős billentyűt kínál, míg a MacroPad hasonló szolgáltatást nyújt hagyományos billentyűkkel.
 

Sokféle munkára lehet makrózható mini billentyűzeteket használni, de a streamerek előszeretettel alkalmazzák ezeket az eszközöket. Ezért is elsősorban őket célozza a Mountain most bemutatott két újdonsága, a DisplayPad és a MacroPad is.

A DisplayPad két sorban hat-hat billentyűt kínál, amelyek alatt apró, 104*104 pixeles LCD-kijelzők lapulnak. A megjelenített képet vagy akár gif-animációt szabadon váltogathatjuk és programozhatjuk, ahogy a billentyűk funkcióit is. A fejlesztők a legnépszerűbb alkalmazásokkal is kompatibilissé tették az eszközt, így az automatikusan használható az OBS Studio, a Twitch, az Adobe Creative Suite programjai vagy épp a Davinci Resolve alatt is. Önállóan is használható, de akár a Mountain Everest billentyűzeteire is csatolhatjuk.

Ugyanez elmondható a MacroPadről is, amely azonban nem rendelkezik mini LCD-kijelzőkkel. Ehelyett tizenkét (kétszer hat) hagyományos billentyűt kínál számozással és mechanikus kapcsolókkal. Ezek is teljesen szabadon programozhatók, nem hiányzik az RGB-világítás sem, profilból pedig egyszerre ötöt tárolhatunk rajta. A mechanikus kapcsolók a Mountain saját gyártású Tactile 55 kapcsolói, amelyek házilag is cserélhetők, ha valakinek erre van igénye.

 

A Mountain a DisplayPadet 110, míg a MacroPadet 60 eurós ajánlott fogyasztói áron kínálja.