2021.08.30.

Sztori előzetest kapott a Far Cry 6

A videóban az ügyeletes gonosz, Anton Castillo történetét ismerhetjük meg.
 

Érdekes és egész hangulatos előzetest kapott a Far Cry 6 az idei gamescom alkalmából. A francia Ubisoft akciójátékában egy szigetre kerülünk, ahol a helyi gerillákkal kell felvennünk a harcot a sziget diktátorával szemben. A játék új előzetesében a gerillák megalakulása a téma és a diktátor Anton Castillo a főszereplő.

 

A trailert úgy építették fel, mintha az csak egy ártatlan TV-riport lenne a Yara szigetét vasmarokkal irányító uralkodóval. Persze a riporter hamar az ellene harcoló gerillákra tereli a szót, ám látszólag a diktátort nem különösebben aggasztja a ténykedésük.
 


A játékban valóban a gerillák oldalán fogunk harcolni, de várhatóan mindez a szokásos játékmenetben ölt majd testet. Valószínűleg ismét zónákra, kerületekre lesz osztva a sziget, amelyeket egyenként kell majd felszabadítanunk. A játéktér teljesen szabadon bejárható lesz, a küldetéseket a nekünk tetsző sorrendben teljesíthetjük.

 

A Far Cry 6 az idei ősz egyik nagy kérdése lehet. Az összeszedettsége felől aligha lehet kétségünk, hiszen a sorozat a harmadik rész óta konzisztensen ugyanazt a szintet képviseli. A kérdés inkább az, hogy mindez sokadjára mennyire lesz lenyomható a játékosok torkán. A választ az október 7-i premier után tudhatjuk meg, ekkor PC-re, PS4-re és PS5-re, valamint X1-re és XSX-re fog megjelenni a játék.