2023.02.28.

Teljes a Street Fighter 6 névsora

Utolsóként Cammy, Zangief és az újonc Lily mutatkozott be.
 

A verekedős játékok egyik koronázatlan királya az 1987 óta létező Street Fighter széria, amely immár a hatodik számozott epizódjához közelít. Persze a valóságban ennél sokkal több játék jelent meg, de a számozott fő sorozat még csak itt tart. A fejlesztők a napokban leplezték le a hatodik rész utolsó három, még nem ismert karakterét, így teljes a tizennyolc főből álló felhozatal.

 

A játékban a megjelenéskor szerepelni fognak régről ismerős harcosok. Így Blanka, Cammy, Chun-Li, Dee Jay, Dhalsim, E. Honda, Guile, Juri, Ken, Luke, Ryu és Zangief is. Hozzájuk hat újonc fog csatlakozni: Jamie, JP, Kimberly, Lily, Manon és Marisa.
 


A Street Fighter 6 teljesen megújult látványvilágot és alaposan átalakított harcrendszert kap. Az irányítás is soka fog változni a 2016-os ötödik részhez képest. Erről már több video is született. A fenti mindenesetre az utolsó három leleplezett harcost, Cammyt, Zangiefet és Lilyt mutatja be.

 

A Street Fighter 6 a tervek szerint június 2-án fog megjelenni. Ekkor PC mellet konzolokra, vagyis PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X/S-re válik elérhetővé. Később játéktermi árkád gépekre is elkészül.