2014.11.25.

TESZT: Alcor Access O719R tablet - Egyszerűen nagyszerű!

A kis hétcolos igazán megnyerő csomagolásban érkezett, és kezünkbe véve egy elegáns, fém, vékony (8,5 mm) és könnyű (mindössze 265 gramm) tabletet kaptunk. Első ránézésre meggyőzőnek bizonyult. A felsorolt tulajdonságai pedig kompromisszumok nélkülieknek tűnnek.

A tablet tulajdonságai:
Alcor ACCESS O719R TESZT - A középkategória legjobbja
  • 7" LTPS multitouch 1920x1200 pixel felbontású kapacitív multi-touch kijelző
  •  Nyolcmagos ARM Cortex-A7, magonként 1.7 GHz órajelű processzor
  • Nagymagos ARM Mali-450 MP4, magonként 700 MHz órajelű grafikus processzor
  • 2 GB belső RAM
  • 16 GB belső tárhely
  • 3G modem
  • Dual Sim
  • Beépített GPS
  • Bluetooth 4.0
  • HDMI kimenet
  • 8 MP kamera, vakuval és autó fókusszal
  • 2 MP előlapi kamera
 

Meglepően jó tudás!


tablet miben más, mint a többi? Kapunk egy szép, fém hátlapos 7 colos tabletet, mely dual simes, így telefonálásra is alkalmas, de akár mobil nettel használható méltán népszerű Google Maps térkép is, vagy éppen a YouTube. A tableten Android 4.4 (Kit Kat) fut operációs rendszerként.
A tablet kijelzőjét egy fekete keret veszi körbe, álló helyzetben tartva alul található a 3 fő gomb (Vissza, Home és Ablakváltás), bal oldalt fent a bekapcsoló gomb, és jobb oldalon fent pedig a hangerőszabályzás. Hátlapján felül található a kamera a villanófénnyel és a SIM és memóriakártya takarófedél. Alul pedig a hangszóró.
Bekapcsolással csak óvatosan, mert az Alcor fehér háttere vakító. A kijelző éles, szín gazdag, köszönhetően a kijelző felbontásának. Az LTPS - Low Temperature Polysilicon Screen - TFT LCD kijelzőt jelent, amely olyan technológia melynek köszönhetően olcsóbb és helytakarékosabb lesz a kijelző és a tablet is. Kijelzője élénk és pontos, nem volt gond a billentyűk lenyomásakor sem. Ami nagyon zavaró, hogy a 3 fő gombnak nincsen háttérvilágítása, így félhomályban, és sötétben egyáltalán nem látszanak, párszor sikerült félrenyúlnunk, játék közben pedig kilépni az alkalmazásból.
Alcor ACCESS O719R TESZT - A középkategória legjobbja
tablet a középkategóriába sorolható, viszont tudásával és teljesítményével kiemelkedik közülük. Alkalmazás váltások között nem volt akadás és késlekedés, reakcióideje is pazar, ami a 2GB Ram-nak köszönhető. Az alkalmazások, játékok, Full HD filmek nem okoztak neki gondot, egyedül a 3D játékoknál tapasztaltunk kisebbfajta lassulást.
 

Alcor ACCESS O719R TESZT - A középkategória legjobbjaSelfiehez nem az igazi


Telefonáláskor megérezzük, hogy tabletről beszélünk, hangzása nem adja vissza a telefonunkat, de a beépített zajszűrőnek köszönhetően azért használható.
A konkurenciákkal ellentétben a Wi-Fi-je és GPS-e sokkal erősebb, hatótávolsága szinte megegyezik a felsőkategóriás mobiltelefonokkal, ezek mindenképp fontos jó tulajdonságai ennek a készüléknek!
A 8 MP kamera szép képeket csinál, habár elmarad egy jó telefontól. Félhomályban vakuval is egész élvezhető képet sikerült vele készítenünk. Az előlapi kamera is egészen használható képet készít ha serlfiezéshez lenne kedvünk.
 

Végszó


Összességében a tabletről csak jókat mondhatunk el, középkategóriában a többi tablethez képest egyértelműen többet tud, és az ára is igazán barátságos. A nyolcmagos processzor átlag feletti ebben a kategóriában, és a grafikus processzor sem a sima átlagos, ezeknek köszönhetően bármilyen felhasználónak barátjává válhat.
Ha ez a sok jó tulajdonság nem lett volna elég, akkor van még egy plusz jó dolog. Választhatunk hozzá tokot, mely több egy sima egyszerű tablettoknál, ugyanis állítható, SŐT! smart cover. Előbbinek köszönhetően a tabletet filmnézés és olvasás közben nem kell a kezünkben tartani. A Smart cover pedig azt jelenti, hogy a kijelzőre való ráhajtáskor a tablet kijelzője alvó módba kerül, kinyitáskor pedig bekapcsol. A tok előlapján a kivágáson át pedig láthatjuk a pontos időt, ezt a kialakítást az utóbbi időben a Samsung telefonoknál láthattuk.
Hátrányként meg kell említenünk a stereo hangaszóró hiányát, hiszen ha már ennyi mindent beleraktak igazán elenyésző pluszlett volna, melynek a felhasználók mindenképp örülnek, bár az ártöbbletet is okozna. Ami van is benne az elég halk, maximum hangerőn recseg, illetve a hangzása is zavaró maximumra húzva.

Ezen hátrány ellenére az Alcor Access O719R tabletet kifejezetten tudjuk ajánlani azoknak, akik egy igazán jó tabletre vágynak, mert ez mindent tud amit a nagyok, sokkal barátibb áron!
Alcor ACCESS O719R TESZT - A középkategória legjobbja  Alcor ACCESS O719R TESZT - A középkategória legjobbja