2021.08.31.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes gamescom trailer

Az ősszel érkező horror kalandjáték új előzetesében a sztoriba nyerünk betekintést.
 

A Supermassive Games igazi szakértővé vált az elmúlt években, ha a moziszerű horror kalandjátékokról van szó. A sort a PlayStation 4 exkluzív Until Dawnnal nyitották, majd már multiplatform fejlesztésként készült el a The Dark Pictures Anthology első két fejezete, a Man of Medan és a Little Hope.

 

Az antológia következő darabja a House of Ashes lesz, amely az elődöktől teljesen független történetet mesél majd el, ám a világ, amelyben játszódik, ugyanaz, mint a korábbi játékoké. A sztori ezúttal 2003-ban játszódik Irakban. Egy csapat amerikai katona egy titkos létesítmény elpusztítására indul, ám rajtuk ütnek és heves tűzharc alakul ki. Ekkor megnyílik a katonák alatt a föld és mindkét hadsereg egy barlangba zuhan.
 


Ott aztán hamar kiderül, hogy egy ősi templom romjaira bukkantak. Csakhogy a sötét járatokban fura szörnyek kószálnak, amik új prédát szagolnak a katonákban. Így az amerikai és iraki erők kénytelenek összefogni, ha túl akarják élni a földalatti kalandot. Ahogy azt a stúdió játékaiból már tudni lehet, a siker egyedül a játékosok döntésein fog múlni.

 

A The Dark Pictures Anthology: House of Ashes a gamescom alkalmából kapott egy vadonatúj előzetest, amely a fenti sztoriba enged betekintést. A játék PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, illetve Xbox One-ra és Series X-re fog megjelenni október 22-én.